ARTlab

In het ARTlab van KLEURinCULTUUR kunnen kinderen terecht voor allerlei naschoolse kunst- en cultuuractiviteiten. In een serie workshops staat steeds een andere kunstvorm centraal. Met als mooi eindresultaat een kunstwerk, voorstelling of expositie. Er zijn al zeven ARTlabs in Almere! Kijk maar op de kaart.

Wat leer je bij het ARTlab?

  • Kennismaking met verschillende kunstvormen
  • Wat kan je zelf en wat kan je samen
  • Ontdek wat je zelf leuk vindt en waar je blij van wordt

Voor wie?

Het ARTlab wordt georganiseerd voor drie verschillende leeftijdsgroepen: peuters (2-4 jaar), onderbouw basisschool (4-8 jaar) en bovenbouw (8-12 jaar).

Welke kunstvormen kom je tegen in het ARTlab?

Beeldende kunst

In beeldende kunstworkshops gaan kinderen aan de slag met allerlei soorten materialen en technieken: van schilderen tot boetseren en van klei tot hout.

Theater

Bij theaterworkshops leert een kind zichzelf expressief te uiten – met stem, taal, houding, beweging en mimiek. Samen sluiten de kinderen deze theaterlessen af met een eindpresentatie. Dat kan een musical zijn of een korte voorstelling.

Dans

Van ballet tot streetdance en van peuterdans tot afro beats… Wat kan er veel met je eigen lichaam en muziek! Alles komt aan bod in de dansworkshops.

Muziek

In een muziekworkshop leren kinderen een instrument te bespelen, gaan ze zingen, of schrijven ze bijvoorbeeld een eigen rap. Als afsluiting van de serie workshops volgt meestal een optreden door alle kinderen die hebben meegedaan.

Agenda ARTlab

ARTlab ‘Het Buitenhuis’

5 augustus 15:00 - 16:00

ARTlab ‘Arnhemplein’

6 augustus 15:30 - 17:00

ARTlab ‘Het Buitenhuis’

12 augustus 15:00 - 16:00

Locaties ARTlabs

KLEURinCULTUUR heeft in totaal 7 ARTlabs in Almere. Ons doel is om in ieder stadsdeel in Almere een ARTlab te realiseren. Op dit moment kun je terecht bij de volgende ARTlabs: