KLEURkenners

De KLEURkenners zijn 15 Almeerse kinderen die ons een kijkje in hun wereld geven. KLEURinCULTUUR luistert, kijkt en leert van de KLEURkenners. Kinderen denken dus met ons mee, wij geven hen een stem, want hun mening doet ertoe voor ons. Zij hebben een eigen kijk op kunst en denken mee over actualiteiten, nieuwe kunstvormen, het activiteitenaanbod en workshops.

De KLEURkenners zijn kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar, en afkomstig uit verschillende delen en buurten van Almere. Het zijn kinderen die zichzelf een kunstkenner vinden, kinderen die denken niets van kunst af te weten en alle kinderen daar tussenin. Een KLEURkenner is iemand die KLEURinCULTUUR veel kan vertellen over kunst in zijn of haar omgeving. Luister je vaak muziek? Welke muziek heb je gemeen met je ouders en welke muziek is echt van jou? Dragen jullie weleens mooie kledingstukken op feestdagen? Welk merk kleding vind je het mooist en wat voor design zit daar voor jou in? Koken jij of je ouders bijzondere dingen? Daarnaast enthousiasmeren de KLEURkenners hun leeftijdsgenoten voor onze verdiepende reeksen in de ARTlabs en ons digitale aanbod op KLEURinCULTUUR TV.

Onze kunstvakdocenten zorgen ervoor dat de KLEURkenners zich op uiteenlopende vlakken ontwikkelen om optimale ambassadeurs te zijn voor KLEURinCULTUUR. Ze krijgen een workshop presenteren, een workshop vloggen en editen en leren Insta- stories en filters maken.

Agenda ARTlab