De nieuwe Kunstbus rijdt!

Eindelijk is het zover: de nieuwe Kunstbus rijdt! Woensdag 5 juni onthulde wethouder Hilde van Garderen de nieuwe Kunstbus van Stichting KLEURinCULTUUR. Kinderen, ouders en voorbijgangers konden de nieuwe bus bij ARTlab Muziekwijk bewonderen.

Exact tien jaar geleden werd de oude Kunstbus van KLEURinCULTUUR geïntroduceerd. De grote, gele Amerikaanse schoolbus was vanwege z’n ludieke uiterlijk een opvallende verschijning in Almere. Helaas had de bus last van opstartproblemen en wilden we graag een milieuvriendelijker alternatief. Daarom besloten we een paar maanden terug op zoek te gaan naar een nieuwe bus.

Afgelopen woensdag werd de nieuwe Kunstbus dan eindelijk geïntroduceerd. Hilde van Garderen kreeg eerst een rondleiding door het ARTlab, waarbij de kinderen hun creatieve werk aan de wethouder lieten zien. Daarna ging iedereen naar buiten voor de grote onthulling. Met versierde ballonnen en gekleurde shirts stonden de kinderen klaar voor de nieuwe Kunstbus, die langzaam achter de oude Kunstbus tevoorschijn kwam. Harriët Bosman, artistiek leider van KLEURinCULTUUR: “Na tien jaar nemen we afscheid van onze oude Kunstbus en zijn we blij dat deze een goede bestemming krijgt bij de Blauwe Reiger als werkatelier voor kunstenaars. Met de nieuwe Kunstbus hopen we de komende jaren weer duizenden kinderen in Almere een eerste kennismaking met kunst en cultuur te kunnen bieden.”

Met de Kunstbus organiseert KLEURinCULTUUR gratis creatieve workshops en activiteiten voor kinderen van 4 t/m 14 jaar in Almere. De nieuwe Kunstbus zal vanaf nu door heel Almere rijden en ingezet worden bij evenementen, parken en scholen.

kunstbus