Culturele ANBI

Stichting KLEURinCULTUUR heeft sinds 2015 de status van Culturele ANBI.
Dat betekent dat de Belastingdienst ons aanmerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling.
Meer hierover lees je in ons jaarverslagen.

Een overzicht van de voorwaarden:

· Nagenoeg alle activiteiten dienen het algemeen belang.

· We hebben geen winstoogmerk met alle activiteiten die het algemeen belang dienen.

· KLEURinCULTUUR en rechtstreeks betrokkenen voldoen aan de integriteitseisen.

· Geen natuurlijk persoon of rechtspersoon beschikt over het vermogen van KLEURinCULTUUR alsof het zijn eigen vermogen is. Bestuurders en beleidsbepalers hebben geen meerderheid in de zeggenschap over het vermogen van KLEURinCULTUUR.

· KLEURinCULTUUR heeft een actueel beleidsplan.

· KLEURinCULTUUR heeft een redelijke verhouding tussen beheerkosten en bestedingen.

· We voldoen aan de administratieve verplichtingen.

Jaarverslagen

Ben je benieuwd naar de jaarverslagen van Stichting KLEURinCULTUUR? Hieronder vind je ze.

Aanmelden als docent

Ons team bestaat uit ruim zestig enthousiaste, zelfstandige docenten die allemaal een andere achtergrond hebben. We zijn altijd op zoek naar nieuwe docenten die zich aan ons team willen toevoegen. Heb je affiniteit met kunst en cultuur en lijkt het je leuk om les te geven aan kinderen? Dan is dit zeker iets voor jou!

Je kunt contact met ons opnemen via info@kleurincultuur.com. Vertel even kort iets over jezelf en laat ons weten wat je graag zou willen doen voor KLEURinCULTUUR. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden voor samenwerking

We hebben al een aantal leuke samenwerkingen lopen en staan altijd open voor nieuwe partners. Wil jij graag met KLEURinCULTUUR samenwerken? Laat het ons dan weten, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden!

Je kunt contact met ons opnemen via info@kleurincultuur.com. Vertel even kort iets over jezelf of het bedrijf waar je voor werkt en laat weten wat je ons te bieden hebt. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Combinatiefunctionarissen

Bij KLEURinCULTUUR werken een aantal zogenoemde combinatiefunctionarissen. Combinatiefunctionarissen hebben als taak verschillende sectoren met elkaar te verbinden, zoals onderwijs in combinatie met kunst en cultuur, of sport. Zo werken onze combinatiefunctionarissen samen met de cultuurcoördinatoren van (brede) scholen, de activiteitencoördinator van De Schoor en met buurtsportcoaches.

Als de vraag in kaart gebracht is organiseert KLEURinCULTUUR vervolgens een passend programma – binnen- of buitenschools, eenmalig of in een serie workshops. Die activiteiten hebben altijd te maken met kunst, cultuur en innovatie en zijn vergelijkbaar met het aanbod van onze ARTlabs en Kunstbus.

Volg KLEURinCULTUUR op Facebook, Instagram en Twitter om op de hoogte te blijven van de samenwerkingsverbanden. Ook kun je een kijkje nemen op de website en activiteitenladders van o.a. De Schoor, (culturele) organisaties zoals Strandlab, KIDD, Stad & Natuur Almere en brede scholen in Almere.

Partners

KLEURinCULTUUR werkt nauw samen met culturele instellingen, buurtbewoners, wijkorganisaties en scholen. We denken mee over het kunst- en cultuuraanbod in Almere, organiseren zelf activiteiten of in opdracht van externe organisaties (bijv. De Schoor, BSO’s, KA) en dienen als bemiddelaar tussen opdrachtgevers (bijv. Stad & Natuur Almere en Who’s Next) en ons docententeam.

We hebben een aantal vaste partners waar we het gehele jaar mee samenwerken. Zo organiseren we creatieve buitenschoolse activiteiten samen met verschillende basisscholen en welzijnsstichting De Schoor. In samenwerking met KIDD (Bonte Hond) creëren we culturele programma’s waarmee kinderen zich bewust worden van kunst en cultuur in Almere. Samen met Stad & Natuur Almere organiseren we buitenactiviteiten rondom evenementen en in weekenden. Voor het LeerOrkest Almere werken we samen met Collage, Who’s Next en docenten van het CKV-A.

KLEURinCULTUUR werkt ook samen met bewonersgroepen en kleine stichtingen uit Almere. Tijdens een evenement sluiten wij bijvoorbeeld bij het programma aan met een creatieve activiteit of workshop. Dit doen we onder andere bij het Ouder en Kindfestival in Stedenwijk, Beleef Zenit in Almere Buiten, Open Monumentendag in de Regenboogbuurt, De Buurtcamping in Almere Haven, het Lumiereparkfestival, het Bouwmeesterbuurtfeest, het Eilandenbuurtfestival en Festival Poort Sociaal.

Andere partners waarmee we regelmatig overleggen of samenwerken zijn Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Bonte Hond, Kidsproof Flevoland, Almere City Marketing, Uit in Almere en Initiatieventeam Haven. Daarnaast werken we samen met verschillende buurtorganisaties en -commissies, wijkwerkers en kinderopbouwwerkers. Tot slot organiseren we vaak activiteiten met of voor verschillende basisscholen en middelbare scholen uit Almere.

Wat willen we met samenwerken bereiken?

KLEURinCULTUUR vindt samenwerken belangrijk; dat helpt ons tenslotte om ons doel te bereiken! Ieder kind in Almere moet de mogelijkheid hebben om zijn of haar (creatieve) talent te ontdekken en ontwikkelen. Hoe meer we met andere organisaties samenwerken, hoe groter ons publiek en hoe groter de kans om ons doel te bereiken. Door samenwerking versterken we elkaar en ontstaat er een levendig cultureel veld in Almere, waar kinderen zich kunnen ontplooien en vooral veel plezier kunnen maken.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

KLEURinCULTUUR vindt het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid heeft om zijn of haar talent te ontdekken en ontwikkelen. Daarom zijn de kosten voor onze activiteiten en workshops laag of gratis. Als na het volgen van een activiteit of workshop blijkt, dat een kind graag een vervolgcursus wil volgen, maar over onvoldoende financiële middelen beschikt, kunnen ze bij Jeugdfonds Sport & Cultuur terecht.

Cultuurfonds Almere & Gemeente Almere

De activiteiten en workshops van KLEURinCULTUUR worden mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere & de Gemeente Almere.