Tijd om de Floriade knikpalen aan te kleden!

Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover. De ontwerpen vanuit het project ‘Meten is Weten’ van kunstvakdocenten Bertina Slettenhaar en Mira Ticheler werden gepresenteerd en getest op de knikpalen van de Floriade.

De Floriade kent drie knikpalen waaruit allerlei metingen plaatsvinden (geluidsoverlast, weersomstandigheden). Vanuit Bertina en Mira ontstond in het samenwerking met KLEURinCULTUUR het idee om voor deze palen aan te kleden met kleurrijke ontwerpen van Almeerse kinderen.
Hoe zouden deze ontwerpen vorm moeten krijgen? Het antwoord werd gezocht bij de kinderen zelf. Wat willen zij eigenlijk weten van de Floriade en hoe kunnen wij dit vertalen naar beeldende kunst? Vragen als: hoeveel vossen wonen er op de Floriade, hoe hoog wordt het gras gemaaid, hoe schoon is de lucht op de Floriade, hoeveel vuilnisbakken krijgt de Floriade werden omgezet naar verschillende kunstzinnige ontwerpen.

Kinderen van verschillende Almeerse scholen waaronder de Polderhof, Caleidoscoop en Digitalis werkten afgelopen maanden mee aan dit project. De kunstvakdocenten gingen langs deze scholen en presenteerden de definitieve ontwerpen aan de klassen van de kinderen die hebben meegewerkt aan het project. Vervolgens werden de ontwerpen naar de Floriade gebracht om te testen of de afmetingen en ontwerpen ook daadwerkelijk pasten. De ontwerpen kwamen prachtig tot hun recht in het Oerbos van de Floriade. Kunst en natuur ontmoeten elkaar! Binnenkort zullen de ontwerpen definitief geplaatst worden op de knikpalen.
Zodra de Floriade toegankelijk zal zijn voor publiek zullen de kinderen door de Gemeente uitgenodigd worden om hun eigen ontwerpen te komen bewonderen op de Floriade.
Wat zien de ontwerpen er prachtig uit!