KLEUR in CULTUUR wil alle kinderen in Almere kennis laten maken met verschillende kunstvormen, zoals muziek, theater, dans en beeldende kunst.

Kunst is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van een kind: kunst prikkelt je fantasie en doet een beroep op je creativiteit en is daarom uniek.

KLEUR in CULTUUR biedt daarom op kleurrijke wijze naschoolse kunst- en cultuureducatie in de verschillende stadsdelen en wijken van Almere. Daarnaast coördineren we het LeerOrkest Almere en werken we samen met andere (culturele) partners uit de stad.

Meer over de stichting & partners

KLEURinCULTUUR gelooft dat ieder kind een talent heeft. Met ons veelzijdige en toegankelijke aanbod van workshops en activiteiten inspireren, stimuleren en motiveren we kinderen bij het ontdekken én ontwikkelen van hun talent. Als een kind vervolgens verder wil met een bepaalde kunstvorm, kunnen wij het begeleiden naar een vervolg, zodat hun talent zich verder kan ontwikkelen.

Voor ieder kind uit Almere

De activiteiten en workshops van KLEURinCULTUUR zijn vooral gericht op kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Maar dat betekent niet dat iemand die jonger of ouder is niet bij ons terecht kan. KLEURinCULTUUR richt zich in het bijzonder aandacht voor kinderen in aandachtswijken van Almere.

Geld mag geen rol spelen, vinden wij, dus als de kleine bijdrage een drempel is om mee te doen, zoeken we naar een oplossing. Zo krijgt ieder kind de kans om zijn of haar talent te ontdekken.

Activiteiten & Workshops

KLEURinCULTUUR organiseert activiteiten en workshops door heel Almere. Dit doen we onder andere in onze ARTlabs, tijdens evenementen en op brede scholen. Onze Kunstbus rijdt de hele stad door en staat telkens op een andere plek. Elke activiteit en workshop wordt gegeven door een zelfstandige, creatieve docent uit ons team.

De activiteiten die KLEURinCULTUUR aanbiedt zijn te vangen binnen de pijlers Kleur & Cultuur en Duurzaamheid & Innovatie. De workshops hebben vaak te maken met dans, muziek, theater en beeldende kunst. Maar ook techniek, virtual reality en innovatie komen langs. Benieuwd naar wat we allemaal precies doen? Klik hier voor onze activiteiten.

Bekijk alle activiteiten

Het Team

Aanmelden voor samenwerking

We hebben al een aantal leuke samenwerkingen lopen en staan altijd open voor nieuwe partners. Wil jij graag met KLEURinCULTUUR samenwerken? Laat het ons dan weten, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden!

Je kunt contact met ons opnemen via info@kleurincultuur.com. Vertel even kort iets over jezelf of het bedrijf waar je voor werkt en laat weten wat je ons te bieden hebt. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden als kunstvakdocent

Ons team bestaat uit enthousiaste, zelfstandige docenten die allemaal een andere achtergrond hebben. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kunstvakdocenten die zich aan ons team willen toevoegen. Heb je affiniteit met kunst en cultuur en lijkt het je leuk om les te geven aan kinderen? Dan is dit zeker iets voor jou!

Je kunt contact met ons opnemen via info@kleurincultuur.com. Vertel even kort iets over jezelf, stuur je CV mee en laat ons weten wat je graag zou willen doen voor KLEURinCULTUUR. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

De oprichter van KiC

In 2013 richtte Harriët Bosman KLEURinCULTUUR op. Zij is van oorsprong klassiek gitaardocente, maar organiseerde daarnaast vanaf 1990 community arts projecten in Amsterdam en later ook in Almere. Sinds juli 2020 is Harriët niet meer werkzaam bij KLEURinCULTUUR, maar draagt zij de organisatie wel een warm hart toe.

Vacatures

Wij zijn momenteel op zoek naar een stagair Marketing en Communicatie (0,6 fte).
Tijdens deze stageperiode werk je mee aan de promotie van onze vele activiteiten: creatieve workshops in onze Artlabs, workshops op festivals en activiteiten in de wijk, ons online aanbod op KLEURinCULTUUR TV, de Kunstbus en ons nieuwe talentontwikkelingstraject.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons zakelijk- en artistiek leider, Biza Shalmashi.
biza@kleurincultuur.com