KLEURinCULTUUR laat Almeerse kinderen kennis maken met kunst en cultuur.

Kunst is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van een kind: kunst prikkelt je fantasie en doet een beroep op je creativiteit en is daarom uniek.

KLEURinCULTUUR biedt daarom op kleurrijke wijze naschoolse kunst- en cultuureducatie in de verschillende stadsdelen en wijken van Almere. Daarnaast coördineren we het Leerorkest Almere en werken we samen met andere (culturele) partners uit de stad.

Meer over de stichting & partners

Bij KLEURinCULTUUR geloven we dat ieder kind recht heeft op toegang tot naschoolse kunst- en cultuuraanbod en daar baat bij heeft.
Ons aanbod is toegankelijk voor ieder kind, in alle wijken van Almere met als doel om gelijke ontwikkelkansen, ontspanning en sociale- en culturele participatie voor ieder kind mogelijk te maken.
KLEURinCULTUUR richt zich op Almeerse kinderen van 4 tot en met 14 jaar.

Voor ieder kind uit Almere

Bij KLEURinCULTUUR geloven we dat ieder kind cultureel en kunstzinnig talent en passie heeft. Door ons veelzijdige en toegankelijke aanbod kunnen wij kinderen inspireren, stimuleren en motiveren hun talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. KLEURinCULTUUR richt zich op Almeerse kinderen van 4 tot en met 14 jaar.

Activiteiten & Workshops

KLEURinCULTUUR organiseert activiteiten en workshops door heel Almere. Dit doen we onder andere in onze Artlabs, tijdens evenementen en op brede scholen. Onze Kunstbus rijdt de hele stad door en staat telkens op een andere plek. Elke activiteit wordt gegeven door een van onze kunstvakdocenten.

Bekijk alle activiteiten

Kernteam

Kunstvakdocenten

Bestuur

Aanmelden als kunstvakdocent

Ons team bestaat uit enthousiaste, zelfstandige docenten die allemaal een andere achtergrond hebben. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kunstvakdocenten die zich aan ons team willen toevoegen. Heb je affiniteit met kunst en cultuur en lijkt het je leuk om les te geven aan kinderen? Dan is dit zeker iets voor jou!

Je kunt contact met ons opnemen via info@kleurincultuur.com. Vertel even kort iets over jezelf, stuur je CV mee en laat ons weten wat je graag zou willen doen voor KLEURinCULTUUR. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden voor samenwerking

We hebben al een aantal leuke samenwerkingen lopen en staan altijd open voor nieuwe partners. Wil jij graag met KLEURinCULTUUR samenwerken? Laat het ons dan weten, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden!

Je kunt contact met ons opnemen via info@kleurincultuur.com. Vertel even kort iets over jezelf of het bedrijf waar je voor werkt en laat weten wat je ons te bieden hebt. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

De oprichter van KiC

In 2013 richtte Harriët Bosman KLEURinCULTUUR op. Zij is van oorsprong klassiek gitaardocente, maar organiseerde daarnaast vanaf 1990 community arts projecten in Amsterdam en later ook in Almere. Sinds juli 2020 is Harriët niet meer werkzaam bij KLEURinCULTUUR, maar draagt zij de organisatie wel een warm hart toe.