Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Wat is KLEURinCULTUUR voor organisatie?

Stichting KLEURinCULTUUR (KIC) biedt op kleurrijke wijze naschoolse kunst- en cultuureducatie in de verschillende stadsdelen en wijken van Almere. We organiseren workshops en activiteiten in onze ARTlabs, tijdens evenementen en op brede scholen. Daarnaast coördineren we het Leerorkest Almere en werken we samen met andere (culturele) partners uit de stad.

Alles over de stichting, onze activiteiten en samenwerkingspartners vind je hier.

Waar vinden de activiteiten en workshops van KLEURinCULTUUR plaats?

De locaties van de activiteiten en workshops verschillen per keer. In onze ARTlabs worden (bijna) iedere week workshops georganiseerd. Deze workshops worden dus op een vaste plek gegeven. De plek van de Kunstbus verschilt per event. Kijk voor de locaties van onze ARTlabs en de huidige locatie van de Kunstbus op onze interactieve kaart op de homepage.

KLEURinCULTUUR werkt ook samen met andere organisaties, zoals brede scholen, De Schoor en Stad & Natuur. De locaties van deze activiteiten hangen af van de (externe) organisaties en zijn te vinden op hun website.

Waar kan ik alle activiteiten en workshops van KLEURinCULTUUR vinden?

De actuele agenda vind je op onze Facebookpagina onder het kopje ‘evenementen’. Hier staan alle activiteiten en workshops die vanuit KLEURinCULTUUR worden georganiseerd. Daarnaast werken wij veel samen met andere organisaties en stichtingen om nog meer activiteiten aan te kunnen bieden. Klik hier voor een overzicht van alle samenwerkingspartners en ontdek welke activiteiten wij de aankomende tijd met hen organiseren.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind meedoen aan de activiteiten en workshops van KLEURinCULTUUR?

Onze doelgroep is kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud. Met deze leeftijd kunnen kinderen goed begrijpen wat ze tijdens een workshop of activiteit gaan doen en hoe ze dit moeten uitvoeren. De meeste workshops en activiteiten zijn op een bepaalde leeftijdsgroep ingericht. In de omschrijving van een activiteit kun je vinden welke leeftijdscategorie hiertoe behoort.

Ondanks onze doelgroep willen we geen enkel kind buitensluiten. Denk jij dat je kind voldoende fantasie en motoriek heeft om mee te knutselen, of ben jij juist ouder dan 14 jaar en wil je graag meedoen? Kom dan gewoon langs bij één van onze activiteiten en kijk of het iets voor je is!

Ik zou mezelf graag als docent willen opgeven, hoe kan dat?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe docenten, dus leuk dat je interesse hebt! Je kunt contact met ons opnemen via info@kleurincultuur.com. Vertel even kort iets over jezelf en laat ons weten wat je graag zou willen doen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik zou graag een samenwerking met jullie starten, hoe kan dat?

We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen, dus leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Je kunt ons mailen op info@kleurincultuur.com. Vertel even kort iets over jezelf of het bedrijf waar je voor werkt en laat weten wat je ons te bieden hebt. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik wil niet dat mijn kind tijdens een activiteit of workshop wordt gefotografeerd of gefilmd, wat kan ik hieraan doen?

KLEURinCULTUUR maakt foto’s (en soms video’s) van de workshops en activiteiten om zo aan de buitenwereld te laten zien wat wij precies doen. De beelden die worden gemaakt worden gebruikt voor onze communicatie, zoals social media, nieuwsbrieven en flyers. Wij vinden de privacy van alle kinderen belangrijk en vragen daarom van te voren altijd toestemming of een kind herkenbaar in beeld gebracht mag worden. Alle informatie hierover vind je in ons privacybeleid.

Ik heb een vraag over een workshop of activiteit van KLEURinCULTUUR, waar kan ik deze stellen?

Als je vragen hebt over een workshop of activiteit kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Wil je iets weten over een activiteit dat KLEURinCULTUUR in samenwerking met De Schoor, Stad & Natuur, scholen of een andere organisatie aanbiedt? Neem dan contact op met deze (externe) organisatie.

Hoeveel betaal ik voor een activiteit of workshop bij KLEURinCULTUUR?

De prijs verschilt per activiteit of workshop. Zo zijn de activiteiten die je bij de Kunstbus volgt altijd gratis. De lessen in onze ARTlabs kosten € 0,50 per keer, voor € 5 koop je een strippenkaart waarmee je toegang krijgt tot 11 lessen. De eerste (kennismakings)les die je in één van onze ARTlabs volgt is altijd gratis. De kosten voor een activiteit of workshop die door een andere organisatie in samenwerking met KLEURinCULTUUR wordt gegeven, worden bepaald door de organisatie zelf. Hier hebben wij dus geen invloed op.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor een activiteit of workshop van KLEURinCULTUUR?

Op dit moment hoef je je nog niet (online) in te schrijven voor een activiteit of workshop. Je kunt gewoon langskomen bij de locatie of ARTlab waar de activiteit gegeven wordt. Over het algemeen is het dan ook niet nodig om een plek te reserveren. Mocht je echt zeker willen zijn van een plek, dan kun je een mail sturen naar info@kleurincultuur.com. Vermeld hierin de naam van je kind en de naam, datum en locatie van de activiteit waar je een plek voor wilt reserveren.

Wil je je kind inschrijven voor een activiteit die KLEURinCULTUUR in samenwerking met een andere organisatie aanbiedt? Neem dan contact op met de (externe) organisatie.

Staat je vraag er niet tussen of is deze niet volledig beantwoord? Neem dan contact op dan reageren wij zo snel mogelijk op je vraag.