“Voor mij is zorg iemand helpen.”
Vorig weekend was deze zin luid en duidelijk te horen in een van de scenes uit de locatievoorstelling de Zorgfabriek. Kleur in Cultuur kijkt vol trots terug op een bijzonder weekend waarin meer dan 200 bezoekers konden zien hoe Almeerse kinderen via kunst een klein kijkje gaven in de wereld van zorgdragen.

Onder leiding van regisseur Sherazade Fritze werd het voormalig veiligsheidsmuseum PIT omgetoverd tot een fabriek die overgenomen is door robots en waar het allemaal even niet op rolletjes verliep. Almeerse kinderen lieten doormiddel van rap, beeldende kunst, fashion design en de opzwepende beats van de DJ’s zien hoe de menselijke maat centraal moet blijven staan in zorgdragen en wat zorgdragen voor hen betekent.
“En dat betekent zorg voor mij, dat je heel aardig moet zijn.”

Het is erg waardevol om te zien hoe de kinderen via allerlei workshops hebben toegewerkt naar deze voorstelling en het voor sommigen de eerste keer was dat zij voor publiek konden laten zien waar zij enthousiast van worden en samen gemaakt hadden.
De Zorgfabriek was een samenwerking tussen Kleur in Cultuur, de Schoor, Avanti en het VMCA en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Almere en het Fonds voor Cultuurparticipatie.