Kleur in Cultuur zet zich, in een groen stad als Almere, in voor duurzaamheid.
Afgelopen maand lanceerde Kleur in Cultuur de nieuw ontwikkelde intersectionele kijk op duurzaamheid en verankert deze visie in de plannen en stappen voor de toekomst.
Kleur in Cultuur vindt dat duurzaamheid en rechtvaardigheid onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn en zet zich in door workshops te ontwikkelen waarbij kinderen hiermee aan de slag gaan. De balans tussen mens en het milieu, de economie en sociale posities, vormen de leidraad. We filosoferen erover en passen daar kunst en cultuur op toe: hoe ziet de nieuwe stad van de toekomst eruit? Hoe ziet zo’n stad eruit als de natuur evenveel rechten krijgt als de mens? Hoe zou de wereld er zonder kinderarbeid uitzien? Waarom mogen mensen wel dieren eten maar andersom niet? Wat als kunst en gebruiksvoorwerpen van afval gemaakt wordt?
Het doel is om bewustzijn bij kinderen te creëren en hun blik op deze thema’s daarin te betrekken. Kinderen zijn de toekomst en daarom is het van groot belang dat hier kritisch naar wordt gekeken en er dwarsverbanden worden gelegd.

Het doel is om bewustzijn bij kinderen te creëren en hun blik op deze thema’s daarin te betrekken.

Kinderen zijn de toekomst en daarom is het van groot belang dat hier kritisch naar wordt gekeken en er dwarsverbanden worden gelegd.