De L van aLmere

De L van Almere is een collectief kunstwerk, gemaakt in Kunst is Leuk, de expositieruimte en kunstzinnige ontmoetingsplek in het stadshart van Almere Centrum. Dit kunstwerk is gerealiseerd binnen het Artlab van Kleur in Cultuur; onder leiding van kunstvakdocenten Jet Leopold en Nikki van Veen. Het onderwerp duurzaamheid wordt benadrukt in deze werken doordat er collectief aan een werk wordt gewerkt met de groep, en je dus niet allemaal kleine losse resultaten hebt die snel in de prullenbak belanden.

De L van Almere is een werk dat tot stand is gekomen tijdens de expositie waarbij kinderen leerde cureren. Vanuit die gedachte werd dus ook aan de kinderen gevraagd om een ontwerp en concept te maken voor het volgende kunstwerk. Één jongen maakte de letter L en noemde het de L van Almere. Want de A wordt altijd al gekozen.
Dit werd de basis van het werk. Twee keer per week konden kinderen langskomen in het Artlab om hun associaties met het werk en de titel van het werk uit te werken op labels die aan het werk worden gehangen.