Kleur in Cultuur vindt het inspirerend te zien hoe kunstvakdocenten de intersectionele visie op duurzaamheid, die begin dit jaar is gepresenteerd, weten te vertalen naar de workshops. Eén van onze kunstvakdocenten, Dominique Roskott, heeft in Artlab Digitals workshops gegeven met als thema ‘weer en klimaat’. Tijdens deze workshops liet zij de kinderen werk zien van de Burkinese architect Francis Kéré die bekend staat om zijn innovatieve en duurzame ontwerpen. Kéré heeft recent de prestigieuze Pritzker Prize gewonnen door terug te grijpen op de Afrikaanse bouwtraditie en deze te combineren met moderne technologie.

Geïnspireerd door deze visie op duurzaamheid en innovatie, bedachten de leerlingen klimaatbestendige huizen voor de toekomst.
Kunstvakdocent Dominique Roskott vertelt enthousiast over de workshops waarin de leerlingen aan de slag gingen. “Het is bijzonder om te zien hoe creativiteit en duurzaamheid hand in hand gaan. De leerlingen maakten gebruik van afvalmaterialen en gingen aan de slag als de Da Vinci’s van de toekomst. Hoewel sommige ideeën misschien nu nog niet uitvoerbaar zijn, gold dat natuurlijk ook voor de helikopter van Da Vinci.” De leerlingen worden aangemoedigd hun perspectief te verbreden, buiten de gebaande paden te denken en te streven naar een duurzame toekomst.