In samenwerking met Museum M. heeft Kleur in Cultuur een workshop ontwikkeld. Voor of na een bezoek aan de 100 kleuren-expo van Museum M., volgen kinderen deze workshop, waarin zij zich ontwikkelen tot kleurenambassadeur.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemende kinderen een hoofdkwartier in een groot gebouw, ergens in Almere. Het hoofdkwartier is kleurloos en de kleurambassadeurs brengen daar verandering in, maar daar moeten ze wel eerst iets voor doen.

Binnen deze theatrale sketchworkshop staat het verhaal centraal dat Almere meer kleur nodig heeft. De Kleurambassadeurs zijn nodig om dat voor elkaar te krijgen. Samen werken ze toe naar een antwoord op een belangrijke vraag om Almere kleurrijk te krijgen; welke kleur krijgt het nieuwe hoofdkwartier van de Kleurambassadeurs?

Met een theatrale pitch vanuit de Kunstbus overtuigen ze elkaar van hun kleurkeuze. Gehuld in kleurrijke kostuums, met licht, geluid en rekwisieten pleiten ze voor de kleur die het hoofdkwartier moet krijgen.

Na de pitches wordt er gestemd; welk kleur werd het beste verdedigd en transformeert het hoofdkwartier tot een kleurrijk gebouw?