Wat hebben we bijzondere dagen met ‘Als je mocht kiezen’ achter de rug! Op 22 en 23 juni kwamen er meer dan 300 bezoekers naar Cultuurdome om te kijken naar deze expositie met liveoptredens, gemaakt en gespeeld door kinderen.

Bij workshops van Kleur in Cultuur i.s.m. het kinderwerk van De Schoor gingen kinderen wekenlang aan de slag met het onderwerp ‘identiteit’. Vanuit verschillende kunstvormen hebben zij toegewerkt naar de exposities en live-performances. Kinderen lieten met o.a. dans, rap, theater en een kledinglijn zien hoe zij tegen het onderwerp ‘identiteit’ aankijken. Onder regie van Sherazade Fritze en geproduceerd door Avanti Almere werd daar deze expositie met liveoptredens van gemaakt.

In Als je mocht kiezen reisde het publiek af naar een maatschappij waarin identiteit niet meer van jou is, maar vóór jou wordt bepaald. Als je mocht kiezen begon met prikkelende vragen: Wat als de wereld compleet zou doorslaan in het uitoefenen van invloed op onze identiteit? Blijft er dan nog wel een ík over? En die ík die er dan nog is, in hoeverre is die gevormd…?

Met de creativiteit en het talent van kinderen uit verschillende wijken van Almere, werd het publiek uitgedaagd om na te denken over identiteit. Want wat is een identiteit eigenlijk en wie bepaalt dat?

Als je mocht kiezen werd mogelijk gemaakt door: Avanti Almere, Kinderopbouwwerkers van De Schoor Welzijn in Almere, Cultuurdome, Sherazade Fritze, Yara van der Velden, Sam Otte, Michael van Linthout, Mik Augusteijn, Tycho van Veenschoten & Jochem Slingerland en gefinancierd door Fonds voor Cultuurparticipatie en de Gemeente Almere.