Deze week vinden de laatste workshops plaats die zes weken geleden gestart zijn om bij te dragen aan het welzijn van Oekraïense vluchtelingen in Almere. Kleur in Cultuur kijkt terug op een bijzondere periode waarin op verschillende locaties in Almere creatieve workshops zijn gegeven voor jong en oud. Kinderen en volwassenen kwam samen om te schilderen, te koken, theater te maken en gitaar te spelen.
De kracht van kunst en cultuur is terug te lezen in de ervaring die kunstvakdocent Michael Elia deelde:
“dit is de 4e week dat ik in opdracht van Kleur in Cultuur workshop gitaar/ukulele geef aan vluchtelingen uit Oekraïne. De eerste dag was er een negatieve sfeer aanwezig. Mensen waren niet in een goede stemming. Tijdens de eerste kennismaking had ik 4 kinderen en een paar volwassenen die meekeken. De kids werden vrolijk van de muziek en mijn stomme grapjes. De volwassenen moesten daardoor ook lachen. De dag daarop merkte ik al dat ik met open armen werd ontvangen. Nu elke keer als ik binnen kom lopen word ik al begroet door iedereen. Na een paar weken stopt dit jammer genoeg en heb toch een band gekregen met de mensen. Vind het nu moeilijk om los te laten.”
Kleur in Cultuur werkt samen met Gemeente Almere zodat ook na dit traject de jongeren deelnemers de weg naar ons reguliere aanbod zullen vinden om samen met andere kinderen hun creativiteit te ontdekken en verder te ontwikkelen.